Quantcast
Channel: جاغوری یک »اجتماعی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

نگاهی به وضعیت مــردم هـزاره درکویته پاکستان!

$
0
0

اگر نگاهی به گذشته تاریخ مـردم هــزاره درپاکستان نمائیم، چنین مشاهــده می گردد که این مـردم قبل از استقلال این کشور دراین سرزمین حضور داشته اند و در راسـتای استقلال وآزادی پاکستان از هــند، فـداکاریها و شجاعت های بسیاری از خود نشان داده اند که تاریخ سیاسی این کشور خود گواه و مصداق براین گفتار است. استقلال پاکستان که از سالها ۱۹۴۵ ـ ۱۹۴۷، اعلام گردید، مـردم هـزاره با توجه به فـداکاریهای که دراین راستا انجام داده بودند و از این بابت افـراد وشخصیت های بزرگی سیاسی ونظامی مانند،«جنرال مـوسی خان» وامثال وی را درچوکات دولت پاکستان داشـتند، زندگی بسیار مسالمت آمـیز وبه گونه برادرانه با مـردم اهل سنت پاکستان را آغاز کردند و در تمام غم وشادی همـدیگر مشارکت داشتـند.

اما رفته رفته این همزیستی مسالمت آمـیز دراثرعـوامل مختلف نژادی، مـذهبی و اجتماعی که دست به دست هم دادند، روی کرد جـدید وخشونت آمـیزی به خود گرفت وخصوصا درطی سالهای اخـیر مـردم هـزاره مـورد حملات تروریستی قرار گرفتند که از این طریق تا به حال به تـعداد ۷۰۰ نفـربه شهادت رسیده اند. ازجمله حوادث تروریستی توسط گروهک منفـورجنگهوی درپاکستان، حمله به اتوبوس حامل زائران شیعه هــزاره، بمگذاری در بازار، ومـدارس، ترور افراد سرشناس سیاسی واجتماعی ونیز حمله تروریستی در نیمه سال ۲۰۱۱ درمنطقه(مستونگ) وحادثه تروریستی اخیر در۱۰ ژانویه ۲۰۱۳ درشهر کویته بلوچستان است که تعداد۸۶ تن کشته وبیش از ۱۰۰ نـفر زخمی گردیده اند. درهمین حال شیعیان پاکستان وخصوصا مـردم هـزاره با برگزاری تجمعی گسترده درشهرکویته نسبت به وضعیت کشتار تروریستی ونـبود امنیت جانی خود ونیز از عـدم همکاری ودخالت نیروهای نظامی وامنیتی به دولت محلی ومـرکزی پاکستان اعتـراض کردند وحتی ازدفــن اجساد قـربانیان حمله تروریستی تا انجام واکنش دولت پاکستان درارتباط به این حادثه دردناک جلو گیری نمـوده واعتصاب به راه انداخــتند. اعتصابی که وعــده ای نه چـندان صادقانه دولت پاکستان برای ایجاد ثبات وامنیت در شهرکویته بلوچستان را در پی داشته که عملی شــدن آن نیز درپرده از ابهام قرار دارد.

بررسی نقش عـوامل مختلف:

البته آنطور که در فوق گفته شـد ممکن است نقش عـوامل مختلف درحملات تروریستی تاثیر گذار باشـند ومـوجب کشتار مـردم هـزاره توسط تروریستان جنگهوی شـده باشــد، اما از نظر این قلم آنچه که بیشتر به واقعیت نزدیک تر می نماید، همان تحلیل وگزارش«عـبدالله رفیعی» است که درجمهوری سکوت به نشر رسیده وآقای«بصیراحمـد دولت آبادی» نویسنده معـروف نیز آن را مـورد تایید قرار داده که این نظرات درکنار مسایل دیگر طرح«زمین خواری» از سوی مافیای زمـین را برجسته ساخته که مافیا قصد دارند با این گونه تهـدیدات تروریستی وقتل وکشتار، مـردم هــزاره را از ایالت بلوچستان پاکستان فـراری بدهــند! با این وجود چنین به نظر می رسـد که طرح زمین خواری مافیای زمین بیشتر می تواند نقش بیشتری در وقوع چنین حملات تروریستی داشته باشـد. چـراکه اساس وجـودی روز افـزون کـتله اجتماعی وقومی مـردم هـزاره درایالت بلوچستان بازگو کننده تاریخ گذشته این مـردم است که برپایه همین تئـوری واستراتژی (زمین خواری) ازافغانستان فـراری داده شــد و در واقع قـربانی طرح زمین خواری از سوی«امیرعـبدالرحمن» سفاک گردید که درکشتن وکوچ دادن مـردم هـزاره از افغانستان وساکن نمـودن قبایل پشتون به جای آنان درساحات هــزاره جات اقدامات دست اول را به انجام رساند. زیرا جـریان تروریستی از سوی افراطیون جنگهوی در کویــته بلوچستان علیه مـردم هــزاره دقیقا ناشی از همان سیاست است که می خواهــند با این گونه تهـدیدات مـرگبار مـردم هــزاره را، این بار از ناحــیه بلوچستان فـراری دهــند. اگر این مـوضوع به صورت فنی وکارشناسانه مـورد بررسی و تحلیل قـرار گیرد، شـواهـد تاریخی و اوضاع جاری هــردو سوی مـرز دیوراند چنین نشان مـیدهــد که مافیای زمـین وسیاست مـداران قبایل پشـتون دقیقا گرفتار همان مفکوره شـوم عـبدالرحمانی شــده اند که از نظر آنان بهترین گزینه را که ترور وکشتار است برای فراری دادن مـردم هــزاره از ناحـیه کویته پاکستان انتخاب کرده اند.

تجـربیات وآنچه که درحال حاضر درهـردو سوی مـرز، ازسـوی افـراطیون اسلام گرا(جنگهوی، وهابیت وطالبان) وجود دارد اینست که هـرمجموعــه ای از مافیای زمین وغـیره می توانند از وجود اینها به عــنوان یگانه راه رســیدن به اهـداف شـوم خود استفاده کنند. پس دراین صورت ویا به هـردلیلی که می شـود آن را پذیرفت، ضروری به نظر می آید که مـردم هـزاره درهـرکجای ازمناطق جهان که ساکن هـستند نباید از کنار یک چنین دسایس خطرناک که درهـرزمان می تواند مـوجب وقوع حوادث تلخ وناگوارگردد، بی تـفاوت بگذرند. درشرایط فعلی که تعـداد کثیری از زن ومـرد، پیر وجوان مـردم هــزاره درآتش خشم تروریستان درکویته پاکستان سـوخــتند وجانهای شان را از دست دادند، بد ترین ذلت وخواری، بی تفاوتی وعـدم همدردی نسبت به حادثه دیدگان است. لااقل انجام یک حـرکت مــدنی، مـرگ بر تروریست گفتن ومحکوم نمـودن اعمال تروریستی درکشتار مـردم هـزاره چـیزی است که هـرکس می تواند آن را انجام دهــد.
انتخاب آخـرین گزینه برای زنده ماندن:

گذشته ازاین با توجه به مـوقعیت جغـرافیای وسیاسی مـردم هـزاره درپاکستان نیازاست که این مـردم در یک چنین شرایط حساس اقدام به تشکیل یک گروه مقاومت درناحـیه خود نماید تا مـوقعیت دشمن را شناسایی وعملیات مشابهی را به انجام برسـاند که دراین صورت نه اشکال وایراد دینی ومـذهبی دارد ونه می توان آن را مغایر به قوانین ایالتی پاکستان دانست. حکم دفاع درحال تجاوز درهـمه ادیان الهی وقوانین بین المللی یکنواخت ومعنا مفهوم واحـدی را دارد. امـروزه حقوق شهروندی وحتی انسانی مـردم هـزاره درپاکستان رعایت ودرنظرگرفته نمی شـود. بی تفاوتی حکومت پاکستان خود بیانگرحمایت از تروریستان وافـراد گروهک جنگهوی است که نمی خواهــد اقداماتی برای جلو گیری از اعمال تروریستی درشهر کویته بلوچستان را به انجام برساند.

گرچه ظاهـرا دراثر فشارهای مـردمی و اعتصابات سرا سری درکنارجـنازه های شـهدا، اقداماتی دراین مـورد از سوی دولت پاکستان درنظر گرفته شــده است تا امنیت شهروندان ایالت کویته بلوچستان تامین گردد. اما اعتماد کردن به قول وقرار دولت مـردان پاکستان دراین زمینه بسیار احمقانه خواهــد بود.(مثل اینکه گرگی به بچـه اش بگوید که به گوسفـندان حمله نکن!!) درحقیقت وجود عـوامل تروریستی زاده اصلی استراتژی سیاست های دولت پاکستان در داخل وخارج ازاین کشور محسوب می شــود. ازنظر نویسنده ای این گفتار بهـترین راه علاج برای جلوگیری از اقدامات تروریستی تشکیل وایجاد یک گروه مقاومت برای دفاع ازجان ومال مـردم هــزاره درکویته پاکستان است که باید به آن توجه کرد. گفتارها واحادث فـراونی وجود دارد که اسلام به افـراد ویا مـردمی که درصورت توان تسلیم ظلم وستم می شـوند، می گوید خود شریک اعمال ظالمانه وبدتر از ظالم هستند.

اگر این مـوضوع را ازنظر دینی مـورد وبحث بررسی قرار دهیم، خط مش وطریقت مکتب سرخ تشیع برهمگان بسیار روشـن و واضیح است که نه ظلم می کند ونه مظلومیت را می پذیرد. بدین ترتیب این قلم ضمن محکوم نمـودن این حادثــه تروریستی وضد بشری که انسانهای بسیاری را به کام مـرگ کشاند وخانواده های آنان را داغــدار نمــود، ازنهادهای بین المللی، سازمان ملل متحــد، اتحادیه اروپا، سازمان حقوق بشر، خصوصا ازنهادهای اجتماعی وفــرهنگی افغانستانیهای مقیم اتریش ودیگرکشورهای اروپایی وبه ویژه ازکافـه ملت هــزاره می خواهــد که با توجـه به شرایط کنونی واوضاع جاری کشورهای افغانستان وپاکستان، برای جلوگیری از اعمال تروریستی وضد بشری توسط گروهک جنگهوی درپاکستان بی تـفاوت نبوده وهـرچه زود تراقدامات لازم را برای تحت فشار قرار دادن حکومت پاکستان به انجام برسانند وفیصله ها وطرح های ضروری را برای جلوگیری از ادامـه این روند برعلیه گروهک های متهم به اعمال تروریستی درپاکستان صادر نمایند.

نویسنده ح. محمد دانش ۱۸/۱/۲۰۱۳م. ویانا.

نوشته نگاهی به وضعیت مــردم هـزاره درکویته پاکستان! اولین بار در جاغوری یک پدیدار شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Trending Articles